Dé BDSM-handleiding voor beginners

BDSM voor beginners

Fantaseer jij wel eens over een ruigere aanpak tijdens de seks? Krommen jouw tenen tijdens het lezen van 50 Tinten grijs? Zo tover je jouw BDSM-fantasie om in een bitterzoete herinnering:

Maak BDSM bespreekbaar om erachter te komen of dit fenomeen niet alleen op jouw verlanglijstje staat. Als jullie er beiden achter staan is het handig om erachter te komen wie welke rol op zich neemt. Met andere woorden: wie wordt de meester(es) en wie stelt zich onderdanig op? Hebben jullie een bepaalde voorkeur of zouden jullie misschien beide rollen willen ontdekken?

De tweede stap is erachter komen wat jullie écht willen qua fysieke en mentale handelingen. Staan jullie open voor mindplay, fysieke pijn of allebei? Zet eens een ruig pornofilmpje op, lees een BDSM-gerelateerd boek, duik eens een keer de SM-afdeling van een seksshop in en deel jullie ervaringen. Achterhaal jullie eigen wensen, maar vooral ook jullie grenzen en bespreek deze goed met elkaar. Maak elkaars verlangens en verwachtingen bekend en stel concrete afspraken op. Waarmee willen jullie wel en juist niet experimenteren? Communicatie en wederzijds respect zijn hierbij essentiële sleutelwoorden.

Grenzen opzoeken hoort bij BDSM, maar grenzen overschrijden is in geen enkele situatie gepast. Hoedanig jullie elkaar ook vertrouwen, is het toch handig om een stopwoord af te spreken. “Stop!” of “Nee!” roepen komt vaak voor tijdens BDSM. Ga daarom voor een woord dat absoluut niet geassocieerd wordt met seks. Grenzen verleggen is echter wel de bedoeling bij BDSM. Dit doe je overigens niet tijdens één avondje tussen de lakens. Experimenteer met een kleine handeling en doe er tijdens elke liefdesdaad een schepje bovenop. Zo kom je er op een rustige en verantwoorde manier achter hoe ver je wil gaan.

Je kunt natuurlijk huishoudelijke tools gebruiken, maar elke (online) seksshop heeft tegenwoordig een breed assortiment aan BDSM-tools. Zo ook beginnerskits, met vaak een zweepje, tepelklemmen, handboeien, een oogmasker en een buttplug erin. Glijmiddel is trouwens altijd een goed idee. Leren lingerie maakt de kinky avond pas helemaal af. Met andere woorden: haal de juiste benodigdheden in huis. Leg alles klaar, kom in de mood en geniet!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.