Eerste hulp bij bondage touw

Er zijn verschillende soorten touw die je kunt gebruiken voor bondage. Welk type touw je kiest hangt af van je voorkeuren en doel. Elk type touw heeft namelijk andere eigenschappen. Zo is wrijving belangrijk bij het leggen van knopen. Touw met weinig wrijving glijdt makkelijker. De structuur bepaalt het gevoel aan de huid van degene die vastgebonden wordt. De sterkte en rekbaarheid zijn belangrijke factoren wanneer het aankomt op veiligheid. Genoeg om over na te denken dus! Om je een handje te helpen hebben wij onderscheid gemaakt tussen synthetische en natuurlijke materialen. 


Synthetisch

Goedkoop, overal verkrijgbaar en makkelijk in gebruik. Touw van synthetische materialen is laagdrempelig en daarom erg populair onder BDSM beginners. Nylon is erg flexibel en geeft weinig wrijving. Gezien het erg sterk is, is het erg duurzaam. Het enige nadeel is dat de knopen snel los kunnen laten.

Polyester is net als Nylon goedkoop, sterk en duurzaam. Het is echter iets minder flexibel en dus wat ruwer. Je kunt met bondage het beste kiezen voor PVC bondage tape. Dit polyester bondage middel schijnt lichtjes door, is in veel kleuren verkrijgbaar en kleeft alleen aan zichzelf. Naast vastbinden kun je hier ook mee blinddoeken of iemands mond snoeren.

Touw van siliconen voelt zacht aan, maar is eigenlijk aardig stug. Het is niet bepaald rekbaar, maar wel makkelijk te verstellen. Dat maakt het geschikt om snel iemands handen of voeten vast te binden.

 

Natuurlijk
Natuurlijke materialen zijn weer stukken populairder onder experts. Zo is jute erg flexibel, heeft het veel wrijving en een tikkeltje rekbaarheid. De stof voelt grof aan op de huid en is erg sterk en duurzaam.

Touw van hennep heeft dezelfde eigenschappen als jute. De geur is iets sterker en het materiaal is wat zwaarder. Hoe vaker je het touw gebruikt, hoe zachter het materiaal wordt. Bovendien is hennep geschikt voor suspension (ophangbondage).

Katoen mag dan wat lichter en sensueler aanvoelen, het materiaal heeft dezelfde karakteristieken als jute en hennep. Katoen is wel stukken goedkoper en makkelijker verkrijgbaar. Het nadeel is echter dat het stofje niet zo lang meegaat en niet sterk genoeg is voor suspension. Je kunt het in principe gebruiken voor lichte vormen van bondage.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.