Hoeveel calorieën verbrand je nou echt tijdens de sex?

calorieen verbranden met sex

Er zijn genoeg fabeltjes over de calorieën die je verbrandt tijdens de sex. Ja, dat je met sex de nodige calorieën verbrandt is een ding wat zeker is. Maar of het echt voldoet aan je verplichte portie beweging en je sex als echte work out kunt rekenen? Daar zijn we benieuwd naar… want hoe chill zou het zijn als je gewoon je Big Mac kunt verbranden zonder je bed uit te hoeven? 

Onderzoekers van de University of Quebec in Montreal bestudeerden 21 heteroseksuele koppels tussen de 18 en 35 jaar. Uit dit onderzoek bleek dat vrouwen tijdens de sex ongeveer 69 calorieën verbranden. Mannen verbranden ietsjes meer, namelijk 100 calorieën. Het gaat hierbij om seks met een gemiddelde duur van 25 minuten. Uit hetzelfde onderzoek bleek ook dat het dus effectiever is om te gaan hardlopen. Een man verbrandt daar bijvoorbeeld twee keer zoveel calorieën mee in dezelfde 25 minuten.

Natuurlijk is het per vrijpartij verschillend en spelen de duur, het gewicht en de positie zeker een rol. Als je meer calorieën wilt verbranden, ga dan voor iets exotisch en laat de sessie wat langer duren. Maar om écht veel te verbranden zal je toch echt een work-out moeten doen.

Benieuwd naar het aantal verbrande calorieën tijdens jouw laatste sexsessie? Met de Sex Calculator kun je precies uitrekenen hoeveel calorieën je hebt verbrandt. Good to know 😉

Beeld: Pinterest

No Comments Yet

Comments are closed