Lang droogstaan? Dit is het effect…

Lang droogstaan

Lang geen seks hebben heeft invloed op je, zowel fysiek als mentaal. De gevolgen zijn echter heftiger dan men vaak verwacht. Een langere periode droogstaan heeft voornamelijk een negatief effect op je gemoedstoestand. Dit zijn de exacte gevolgen:

1. Je immuunsysteem verzwakt
Het regelmatig uitoefenen van de liefdesdaad geeft je immuunsysteem een flinke boost. Zodra je even “stilstaat”, wordt je lichaam vatbaarder voor bacteriën, virussen en infecties. Hoe meer je seksueel actief bent, hoe meer immunoglobuline A je lichaam produceert. Dit is een antilichaam dat je weerstand goed beschermt.

2. Je libido vermindert
Hoe vaker je seksueel actief bent, hoe vaker je zin krijgt in seks. Is het al een tijdje geleden dat jij tussen de lakens bent gekropen voor een ander doeleinde dan je schoonheidsslaapje? Dan zou het best goed kunnen dat je langzamerhand steeds minder opgewonden raakt. Daarnaast zorgt het regelmatig hebben van seks voor goed onderhoud van je vagina. Hoe meer seks, hoe sneller je nat wordt. Oefening baart lust, zullen we maar zeggen…

3. Je bent meer gestrest
Onderzoek toont aan dat het regelmatig actief zijn in de slaapkamer zorgt voor een minder heftige fysieke reactie op stress. Spanning kan een hogere bloeddruk veroorzaken. Seks werkt juist ontspannend en verlaagt je bloeddruk. Een goed seksleven staat ook gelijk aan een gezond hart- en vaatstelsel. Seks geeft je als het ware een hormonale en fysieke oppepper.

4. Geen seks is een relatiekiller
Weinig tot geen seks binnen je relatie kan ontzettend schadelijk zijn voor je zelfvertrouwen. Daarnaast wordt de aanmaak van verbindingshormonen enorm vermindert. Dit vergroot de kans dat je bang wordt dat je partner buiten de deur zal gaan eten. Je raakt dus niet alleen onzeker over jezelf, maar ook over je relatie.

Al deze feiten op een rij zijn voldoende redenen om jouw bed snel wat actie te laten zien, toch?

Leestip: Deze vormen van moderne liefde laten je seksleven weer opbloeien

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.