Open relatie: tips voor beginners

Hoewel het vroeger een groot taboe was, lijkt het nu zo goed als normaal te zijn om een niet monogame relatie aan te gaan. Het is misschien wel dé ultieme droom van iedere man: een relatie hebben met een leuke vrouw en daarnaast de vrijheid hebben om seks te hebben met anderen. Maar steeds meer vrouwen staan open voor dit fenomeen.

Ben jij wel érg nieuwsgierig naar hoe het zou zijn om naast je huidige partner ook anderen te zien? Dan denk je vast na over een open relatie. Voor je hier daadwerkelijk aan begint is het belangrijk dat je je eigen verlangens goed onder de loep neemt. Wat maakt dat je interesse hebt in open relatie? Als je iets mist in je eigen relatie is het niet meteen zo dat een ander dit gemis kan opvullen. Het is belangrijk dat een open relatie iets toevoegt aan je huidige stabiele en sterke relatie.

Als je achter je besluit staat, wees dan open over je verlangens. Blijf bij jezelf en voel je niet schuldig tegenover je partner. Eerlijkheid duurt het langst en als het goed zit hoef jij je nergens over  te schamen tegenover je partner. Als jullie “de beslissing” samen hebben gemaakt, doe het dan rustig aan. Bezoek eens een parenclub of plan een date met een ander in. Geef elkaar hoe dan ook de ruimte om aan de nieuwe wending te wennen. 

Praat over jullie ervaringen en ontdekkingen, maar probeer deze eerst voor jezelf op een rijtje te zetten. Zoek de juiste woorden voor je deze ongenuanceerd communiceert naar je partner. Maar probeer naast praten met je partner ook je horizon te verbreden. Wissel je bijvoorbeeld ervaringen uit met vriendinnen. Bijvoorbeeld op een bijeenkomst of in een parenclub. Het kan erg fijn zijn om andermans ervaringen aan te horen, omdat je hier ook van leert.

Laat je niet kisten door onzekerheid en jaloezie. Dit zijn namelijk natuurlijke gevoelens, maar tegelijkertijd ook factoren die je helpen te groeien. Zowel in je relatie als op individueel gebied wordt je hier sterker van. Bepaal ten alle tijden je eigen tempo en luister naar je hart.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.