Zo herken je het verschil tussen lust en liefde

lust

Heb jij al een tijdje kriebels voor een nieuwe vlam, maar weet je niet zeker wat je van diegene wil? Dat is niet gek, want liefde en lust worden snel met elkaar verward. Toch zijn er bepaalde punten waardoor je de twee fenomenen uit elkaar kunt halen. Kom er snel achter of je alleen kriebels in je kruis of ook kriebels in je buik hebt!

Lust en liefde wekken beiden gevoelens op. Toch zijn deze gevoelens anders. Dit komt doordat er verschillende delen van je hersenen reageren bij lust dan bij liefde. Zo zorgt lust voor het gevoel van beloning en motivatie. Liefde geeft je daarentegen een zorgzaam en empathisch gevoel. Wanneer je meer de neiging hebt om voor je (nieuwe) vlam te zorgen dan voor jezelf, weet je dat het gaat om verliefdheid.

Wanneer je verliefd bent hou je van de persoon om meer dan zijn of haar uiterlijk. Je waardeert je nieuwe vlam juist om zijn of haar innerlijk. Bij lust is het slechts het idee van de persoon in kwestie. Toch kun je zowel in het begin van liefde én lust worden overladen met een flinke dosis vlinders.

In het beginstadium kun je vaak niet van elkaar afblijven. Maar de seks zal uiteindelijk steeds minder worden. De intimiteit uit zich dan steeds meer in andere handelingen dan seks. Zoals langdurige en diepgaande gesprekken met onderwerpen over jullie gevoelens en de toekomst bijvoorbeeld. Kortom: het gaat om veel meer dan alleen aantrekkingskracht. 

Een andere manier om liefde te herkennen is wanneer je uitvoerig aandacht en tijd aan de persoon wil besteden. Je mist diegene wanneer hij of zij niet dichtbij je is en voelt je intens gelukkig op het moment dat jullie weer samen zijn. Maar je steunt en motiveert je nieuwe vlam vooral op meer gebieden dan de slaapkamer.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.