50 Tinten donkerder met BDSM-speeltjes: halsband

Een halsband, of collar, is erg populair onder BDSM-liefhebbers. Het dragen van een halsband toont aan dat je als sub ‘eigendom’ bent van je dom. De halsband kan zowel gedragen worden tijdens het bondagespel of als teken van verbinding bij een vaste relatie tussen de meester(es) en de slaaf. Er zijn veel soorten halsbanden, het er maar net aan voor welk doeleinde je de tool wil gebruiken. In dit artikel delen we een aantal modellen en materialen, waardoor een keuze maken makkelijker wordt. 

Modellen
1. Bondage collar
Dit model is perfect voor bondagespel. De halsband biedt namelijk extra gelegenheden om de sub vast te binden. Vaak zijn deze modellen voorzien van een rugstuk en  pols- of enkelboeien. Hiermee kun je op een simpele manier de handen van de sub vastketenen.

bondage collar

2. Halsband met lijn
Deze zijn simpelweg geschikt om de sub door middel van een riem te begeleiden of corrigeren.

halsband


3. Sierhalsband

De sierhalsband is niet bedoelt om tevoorschijn te halen tijdens een bondagespel, maar dient puur als teken van de band tussen de dom en slaaf.

halsband

4. SM collar
Dit exemplaar komt goed van pas als de dom een stapje verder wil gaan dan alleen de vrijheid van de sub beperken. De SM collar is namelijk verkrijgbaar in een versie met spikes of een tool waarmee je de ketting steeds strakker kunt trekken.

sm collar

Materialen
1. Leer
De echte klassieker is gemaakt van het sterke, toch soepele materiaal leer. Leer straalt luxe uit en is erg duurzaam. Het enige nadeel is dat deze stof veel onderhoud vergt.

2. Metaal
Sterk, glad, duurzaam, en stoer: dat typeert de metalen halsband. Het materiaal vraagt weinig onderhoud, maar kan niet gedragen worden tijdens stroomspelletjes.

3. Rubber of siliconen
Deze materialen zijn erg flexibel en makkelijk te reinigen, maar niet bepaald geschikt voor bondage.  

4. Kunststof
Vaak hebben kunststoffen halsbanden dezelfde uitstraling als de leren versie. Het voordeel is dat dit stofje minder onderhoud vergt en goedkoper is.

Kortom: er is voor iedere sub (of dom) wat wils!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.