50 Tinten donkerder met BDSM-speeltjes: Paddles

paddle

 

Een paddle is simpelweg een plankje die dient als tool om billenkoek te geven. De meeste variaties komen in een rechthoekige of ovale vorm. Een paddle is voorzien van een kort handvat en vaak ook van studs of andere extra’s die een afdruk op de huid achterlaten.

Dit ware BDSM-speeltje wordt veelal gebruikt als onderdeel van bondagespel. De tool is dan ook bestemd om mee te kunnen straffen. Wanneer de sub zich misdraagt komt de paddle goed van pas. Billenkoek met dit seksspeeltje resulteert in een rode gloed op het achterwerk. Hierdoor neemt de doorbloeding enorm toe, waardoor de huid gaat prikkelen en extra gevoelig wordt voor aanraking. Je zou denken dat een zweep deze functie ook faciliteert. Maar de paddle heeft een groter en breder oppervlak en een kort handvat ten opzichte van een zweep. Hierdoor komt de klap minder hard en snijdend aan. Daarom zijn paddles perfect voor nieuwsgierige BDSM-beginners.

Ook dit speeltje komt net als de voorgaande sekstoys in deze rubriek in verschillende soorten, maten en materialen. Zo verkopen (online) seksshops paddles van metaal, rubber en siliconen. Metalen paddles veroorzaken harde klappen en zijn daarom geschikter voor gevorderden. Tip: metaal kun je heel simpel opwarmen (en weer laten afkoelen). Het verschil in temperatuur (temperature play) zorgt voor een extra intens gevoel. Beginners kunnen beter een rubberen of siliconen paddle aanschaffen. Deze zijn erg flexibel en voelen een stuk sensueler aan. Later kun je er altijd nog voor kiezen om de metalen versie aan je collectie toe te voegen.

Naast het materiaal hebben ook de lengte van het blad én het handvat invloed op het effect van de toy. Een paddle met een langer handvat legt een langere afstand af, waardoor de klap harder binnenkomt. Een groter oppervlak zorgt ervoor dat de pijn zich over een groter gebied verspreidt. Het slaggedeelte kan stud of diamantjes bevatten die een afdruk op de huid achterlaten. Kleine gaatjes zorgen voor een verminderde luchtweerstand om de paddle sneller en harder te laten landen. Tot slot heb je ook tweezijdige paddles, met bijvoorbeeld een zachte fluwelen kant en een harde lederen kant. Deze zijn perfect voor afwisseling.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.