50 Tinten donkerder met BDSM-speeltjes: Zweepje

whip

 

Pakjesavond staat om de hoek en dit is voor velen een legitieme reden om de winkelschappen leeg te kopen. Chocoladeletters, boekenbonnen en liters vla voor in die vunzige surprise, want: “Wie zoet is krijgt lekkers en wie stout is de roe…” Maar waarom niet ‘the best of both worlds’? Onder het mom ‘pijn is fijn’ lichten wij in deze editie van 50 tinten de moderne versie van de roe uit.

Een zweepje wordt in de BDSM wereld gebruikt door de dom, om de onderdanige in kwestie te straffen. Het is slechts een van de vele hulpmiddelen die een dom kan gebruiken. Maar het is niet voor niets één van de meest populaire sekstoys onder BDSM liefhebbers. Van kleine, speelse en kietelende tikjes tot felle, harde slagen met striemen en blauwe plekken als gevolg: het zweepje helpt de dom een aardig handje bij het machtsspel. Sowieso worden de plekken die geraakt worden met het seksspeeltje  keer op keer gevoeliger, wat zorgt voor een intense beleving.

Er zijn natuurlijk veel verschillende modellen zweepjes op de markt. Er is dan ook veel waar je op moet letten tijdens het aanschaffen van een zweepje. Zo zijn korte zweepjes geschikt voor beginners, want hoe korter de stroken en het handvat, hoe minder hard de zweep aankomt. Het is ook raadzaam om het materiaal in gedachten te nemen. Leer is over het algemeen een stuk stugger en minder flexibel dan siliconen of rubber. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog eens verschillende modellen.

1. Een crop, of een single tail, heeft heeft hetzelfde uiterlijk als een paardrijzweepje. De kracht van dit instrument wordt bepaald door de lengte van het handvat en het materiaal van de strook. De grootte van het oppervlak bepaalt namelijk hoe de energie verdeeld wordt zodra de zweep landt.

 

zweepje

 

2. Een flogger, of strokenzweep, heeft meerdere stroken aan het uiteinde van het handvat. Hoe meer stroken, hoe groter het oppervlakte is wat geraakt wordt.

 

zweepje

3. Zwepen met dildo’s: dit spreekt voor zich, toch? Zodra het daar beneden lekker gevoelig is, kan de volgende handeling worden uitgevoerd, knipoog!

 

zweepje

Kortom: er is voor ieder wat wils, dus zet dit spannende speeltje boven aan je (geheime) verlanglijstje of verras je partner met een wel heel stout pakje.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.