Onder de loep: sperma allergie

Sperma allergieStof, fruit, dieren, lactose, gluten, pollen… De natuur zit vol factoren die kunnen leiden tot welbekende allergieën. Een zeldzame allergie die echter minder bekend is, maar wel degelijk bestaat is sperma allergie. Hoewel dit al aardig naar kan zijn voor vrouwen, kunnen zelfs mannen lijden aan SPA. Allergisch zijn voor je eigen goedje is natuurlijk alles behalve prettig. Waar het ‘m dan precies in zit? In feite is SPA een allergische reactie op de eiwitten die zich binnen het sperma bevinden.

Symptomen bij vrouwen
De bijbehorende klachten zijn makkelijk te verwarren met symptomen van sommige soa’s, infecties en traditionele allergische reacties. Zo kunnen er jeuk, zwellingen en een branderig gevoel rond de geslachtsdelen ontstaan, maar soms ook netelroos en huiduitslag. Bij orale seks kunnen er zwellingen in de mond optreden. Al deze klachten ontstaan na 10 tot 30 minuten na de seks. De allergie beperkt zich niet tot de vagina en de mond, maar kan ook optreden in een vorm van uitslag op de huid.

Verschijnselen bij mannen
Mannen die allergisch zijn voor hun eigen sperma ontwikkelen na elke zaadlozing verschijnselen die vergelijkbaar zijn met die van een pollenallergie. Dit kan zich uiten in rode ogen, een loopneus, pijnlijke spieren en vermoeidheid. Een andere benaming hiervoor is Post Orgasmic Ilness Syndrome (POIS). Dit syndroom treft de meeste mannen aan in hun puberteit en is chronisch. POIS kan echter ook op latere leeftijd optreden.


Geneesmiddelen
Bij vrouwen kan een allergische reactie worden vermeden door altijd een condoom te gebruiken. Bij POIS baat dit echter niet, hier gaat het namelijk om de zaadlozing op zich. Daar kunnen antihistaminca, sterke middelen tegen huidklachten, de symptomen wel helpen onderdrukken. De beste remedie is echter desensibilisatie, in de volksmond ook wel een gewenningskuur. Dit kan simpelweg door een paar keer per week gemeenschap te hebben, zodat het lichaam aan de sperma went. Een andere vorm van desensibilisatie zijn injecties met verdund sperma. Deze worden, bij vrouwen in de vagina en bij mannen onderhuids, ingespoten tot het lichaam het zaad niet meer als allergische stof beschouwt en dus niet probeert af te stoten. Een slimme oplossing dus! 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.