De niveaus van submissie

Submission


Submissie, of onderwerping, komt voor in BDSM. Simpelweg betekent het controle uitvoeren over een ander. Discipline, dwang, gebondenheid, gehoorzaamheid, onderschikking en overgave spelen hierbij een grote rol. De dom bepaalt gedurende een afgesproken tijd wat er met de sub gebeurt, zowel op erotisch als praktisch vlak. De verschillende niveaus van submissie zijn:


1. De kinky sensualist
Hier ligt de focus op de eigen behoefte en niet die van de ander. Vernedering of gehoorzamen komt hier niet aan de orde. Spanking, bondage, blinddoeken en lichte pijntjes wel, maar dan zonder de controle uit handen te geven.

2. Pseudo onderdanige rollenspeler
Deze persoon zal nooit onderdanig zijn, maar kan wel genieten van vernedering. Rollenspel is hier het perfecte ingrediënt voor.

3. Slaaf
Ondergeschikt, gebruikt worden, toegeven aan sadistische trekjes: de slaaf bedient de dom. Maar wel geheel op eigen voorwaarden.

4. Onderdanige
Deze persoon geeft de controle geheel uit handen. De spanning, kwetsbaarheid, gebruikt worden en gehoorzamen windt onderdanigen enorm op.

5. Onderdanige slaaf
Het bedienen en gebruikt worden staat voor de onderdanige slaaf gelijk aan puur genot. De enige regels zijn de voorafgaand opgestelde grenzen.

6. Korte termijn slaaf
Hierin bepaalt de slaaf alleen wanneer hij of zij deze rol op zich neemt. Verder geeft de korte termijn slaaf de controle geheel uit handen. Er zijn dus geen regels.

7. Parttime slaaf
Toewijding, gehoorzamen en plezieren in alle opzichten: deze slaaf beschouwd zichzelf als het eigendom van de dominant. Andere verplichtingen, zoals werk, staan voor de slaaf op nummer één, maar de dom mag bepalen hoe de vrije tijd wordt besteed.

8. Fulltime slaaf
Het fulltime dienen van de dom is ‘het bestaansrecht’ van de slaaf. De slaaf is als het ware een bezit van de dom die álles bepaalt.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.