Leer, lak, latex en wetlook: de verschillen

De materialen lak, leer, latex en wetlook worden vaak met elkaar verward. Toch zijn er wel degelijk verschillen tussen deze stofjes. Daarom lichten we de specifieke eigenschappen van de verschillende substanties toe in dit artikel.

Leer is het makkelijkst te onderscheiden van de bovenstaande stofjes. Het is namelijk gemaakt van dierenhuid, zoals koeienhuiden of varkenshuiden. Meestal wordt de huid zwart geverfd. Naast kleding van echt leer kun je natuurlijk ook kiezen voor fake leren varianten. Bij twijfel kun je altijd even het label in het kledingstuk checken. De productspecificaties, en dus ook of het product echt of nep is, vind je in de tekst op het label. Daarnaast is echt leer is te herkennen aan de sterke geur, de zeer stevige stof, de matte glans en de (vaak) dure prijs.

 

leren lingerie

Latex wordt gemaakt van het sap van een rubberboom. De stof is erg nauwsluitend, het biedt als het ware een tweede huid. De stof is erg flexibel, maar is erg lastig aan te trekken. In dit artikel vind je handige beginner-tips! Latex is van nature mat, maar je kunt het laten glanzen door het in te smeren met speciaal lak middel voor het ultieme effect. Latex is vaak erg prijzig, maar erg duurzaam mits je jouw kledingstuk goed verzorgd.

latex

Lak kleding lijkt erg op latex kleding, maar laat je niet in de maling nemen! Lak kleding is in feite een kledingstuk waarvan de stof is voorzien van een glimmende lak coating. Dit maakt dat de binnenkant van lak kleding vaak zeer prettig aanvoelt. Ook kun je fijn bewegen in lak kleding. De prijzen liggen veel lager dan de bovengenoemde stoffen. Het nadeel is echter dat de coating kan knisperen of kraken wanneer je beweegt.

lak lingerie

Wetlook kleding heeft iets weg van lak kleding, maar is minder dik en een stuk matter. Hierdoor lijkt wetlook kleding vaak ook op leer. De stof is echter veel dunner, flexibeler en beter voor de portemonnee. De vage glans van de stof laat het lijken alsof je kleding nat is. Vandaar ook de naam ‘wetlook’. In tegenstelling tot de bovenstaande stoffen is wetlook kleding minder duurzaam en slechter van kwaliteit.

 

wetlook

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.