Lustopwekkende ingrediënten per werelddeel (deel II)

verhoog libido

Eergisteren deelden we het eerste gedeelte van dit artikel. Vandaag behandelen we de werelddelen die we nog niet aan bod zijn gekomen. Hierbij de lustopwekkende ingrediënten per (nog niet behandeld) werelddeel:

Middellandse-Zee
In 300 voor Christus vertelde de Griekse arts Theophratos dat keeappels het libido versterken. De grote hoeveelheid zaden en de geur staan symbool voor vruchtbaarheid. Bovendien bevat de vrucht veel pectine. Het wordt aan de Middellandse kust voornamelijk verwerkt in jam.

Zuid-Amerika
Mura puama, ofwel potentiehout, is een Braziliaanse struik. De witte bloemen hebben dezelfde geur als jasmijn en worden gebruikt om seksuele aandoeningen te behandelen. Hoe? De witte bloemen worden vermalen tot kruidenthee. Het wordt veelvuldig toegepast in de Zuid-Amerikaanse geneeskunde.

Noord-Amerika
Indianen beschouwen wilde vanille als libido verhogend middel. Azteken betaalden vroeger zelfs met vanille. Het werd eerst gebruikt om malaria tegen te gaan, tot de erotische voordelen van het goedje ontdekt werden. Wilde vanille wordt gebruikt als zoetstof in dranken en gerechten.

Australië
Nadat de Aboriginals al lang poeder van emoe-eierschaal gebruikten, werd het middel steeds populairder in de rest van het continent. Volgens een legende kwam dit door een kunstenaar die in de Victoriaanse tijd emoe-eieren bewerkte. Emoe-eieren bevatten veel eiwitten, selenium en calcium. De eierschalen worden voor gebruik vermalen als poeder.

Afrika
De bast van de West-Afrikaanse Yohimeboom dient voor de lokale bevolking al eeuwenlang als erectiemiddel. Het wordt verwerkt in medicijnen tegen erectiestoornissen en bevordert de bloedsomloop. Yohimbine is verkrijgbaar als pil of in poedervorm.

De Noordpool
Ambergrijs is een wasachtige substantie die wordt geproduceerd in de ingewanden van de potvis. De geur ervan was erg gewild als middel om de geslachtsdrift te stimuleren. Wetenschappers onderzochten het bestanddeel van ambergrijs bij mannelijke ratten. Zij ondervonden dat deze inderdaad voor erecties zorgt. En dat is geen wonder, het  bestanddeel is namelijk verwant aan testosteron. Een mengsel van cipres en patchoeli olie ruikt hetzelfde als ambergrijs.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.