Deze BN’ers schitterden ooit in de Playboy

Oh is uiteraard hét erotische magazine voor vrouwen. Maar wanneer je vraagt wat het ultieme tijdschrift voor mannen is, zullen velen antwoorden met de Playboy. Het eerste nummer van het blad werd in 1953 gepromoot met icoon, fotomodel, actrice en zangeres Marilyn Monroe als covergirl. Alleen daarom al is het geen wonder dat dit magazine tot de dag van vandaag zo’n groot succes is. De mooiste vrouwen fungeren als ware sekssymbolen in dit erotische blad. Sinds mei ‘83 bestaat er ook een Nederlandse versie van het tijdschrift. In deze rubriek blikken wij, in chronologische volgorde, terug op de bekendste vrouwen van eigen grond die een plekje hebben weten te bemachtigen in het, voor mannen, meest gewilde tijdschrift ooit.

1. Ellen Soeters
Het begon allemaal bij de eerste Nederlandse playmate Ellen Soeters. Hoewel Soeters enorm bekend werd dankzij haar optreden voor het blad, kenden veel mensen haar al van de verzamel-LP’s Alle 13 goed! Hierop figureerde  zij veelzijdig op de hoes.

naaktfoto's

2. Jerney Kaagman
Jerney Kaagman verdiende in 1969 haar faam met de band Earth & Fire. Nadat de band in ‘83 tot een einde kwam, bracht ze twee soloalbums uit. Vanaf 1987 was Kaagman voorzitter van de BV Pop. Daarna werd ze PR-manager bij Radio Noordzee Nationaal en jaren later zette zij zich in voor het verbod op het illegaal downloaden van muziek. Maar waar de meeste mensen haar van kennen is de talentenjacht Idols, waar Kaagman van 2002 tot 2008 als jurylid optrad. Voor het eerste nummer in 1983 poseerde Jerney poedelnaakt.

naaktfoto's

3. Patricia Paay
In 1965 debuteerde ze als zangeres in het jazz-orkest van haar vader, The Evergreens. Samen met Anita Meyer en haar zus Yvonne Keeley vormde ze haar eigen backinggroep. In 1966 maakte ze haar televisiedebuut en sindsdien is zij niet meer uit de televisiewereld weg te denken. Hoewel Paay het afgelopen jaar voornamelijk negatief in de media werd neergezet, is en blijft deze Nederlandse een heuse seksbom. Dit bewees zij al in ’84, ’96 en 2009 toen zij schitterde op de cover van de Nederlandse Playboy.

Patricia Paay

Benieuwd naar meer Nederlandse seksbommen die schitterde in de de Playboy? Houd de website van Oh dan goed in de gaten! 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.