Waarom stoppen met roken? Voor een beter seksleven!

beter seksleven

Een ieder weet dat roken ongezond is: het is schadelijk voor je longen, hart-en bloedvaten. Met alle nare gevolgen van dien. Laat januari nu net in het teken staan van goede voornemens. Rook jij of ben jij (van plan te) aan het stoppen? Dan geven we jou nu extra redenen om je peuken in de prullenbak te deponeren! Een rookverslaving is namelijk niet alleen slecht voor je gezondheid, maar ook voor je seksleven.

Laten we beginnen bij het begin. Wanneer je rookt heb je minder conditie. Dus ook minder uithoudingsvermogen tussen de lakens. Meer energie leidt uiteraard tot meer lichaamsbeweging. Best logisch, toch? Maar er zijn uiteraard meer redenen. Wanneer je rookt daalt het koolstofmonoxidegehalte in je bloed. Dit heeft een vaat vernauwend effect en kan spasmen binnen  je slagaders veroorzaken. Hierdoor krimpen je slagaders en daalt je bloedtoevoer. Simpelweg worden de slagaders rondom je geslachtsorgaan aangetast. Met als gevolg dat je minder snel vochtig wordt en dus last kan krijgen van vaginale droogheid. Kortom  is stoppen met roken beter voor de doorbloeding van je lichaam. En een goede doorbloeding is zeer belangrijk voor het functioneren van je vagina!

Ook worden je vrouwelijke hormonen vergiftigd met tabak, waardoor deze niet meer goed in balans zijn. Dit doet je libido niet veel goeds. En wat dacht je van je reuk- en smaakzintuigen? Wanneer je stopt met roken staan deze weer helemaal op scherp. Sowieso is het fijner voor je (seks)partner als je niet naar sigaretten ruikt en vice versa. En heb jij een kinderwens? Kus je peuken dan vaarwel! De kans op onvruchtbaarheid en een buitenbaarmoederlijke zwangerschap is hoger bij rokers. Bij langdurig roken loop je zelfs grote kans om vroegtijdig in je menopauze te belanden. Al met al voldoende redenen om niet morgen, maar nu te stoppen met roken!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.