Naakt op Zondag

slow sex sunday
Please Add Photos
to your Gallery

slow sex sunday

Doordeweeks werkt Mckenzie James als modefotograaf in Toronto, Canada, maar op de dag des Heren portretteert hij uitsluitend mannen in adamskostuum. The Naked Sunday Project, noemt hij het. En via Oh laat hij vrouwen in het verre Nederland toch een beetje meegenieten.

Mckenzie James (32) haalt de modellen voor zijn Naked Sunday Project overal vandaan. “Ik check websites, soms vraag ik mensen op datingsites, of mannen die ik persoonlijk of op Facebook heb leren kennen. Af en toe word ik ook door modellen benaderd en kom ik met voorstellen voor een shoot bij ze terug.”

Zondag blijkt de enige dag te zijn dat hij niet beroepshalve bezig is, vandaar dus de naam voor zijn project: naar de dag dat hij vrij is om creatief werk te maken; dat ‘naked’ spreekt verder voor zich. “Deze serie draait primair om vrijheid ja,” zegt James. “Ik weet dat het een beetje cliché klinkt, maar naaktheid is niet iets waar veel mensen – zowel voor als achter de camera – makkelijk mee uit de voeten kunnen. Maar het zijn voor beiden belangrijke ervaringen. Ik stel me ten doel om bijzondere foto’s te maken van een moment waarop twee mensen het sociale verwachtingspatroon even loslaten en het risico aangaan om iets moois te creëren. We geven ons allebei bloot, zowel het model als ik.”

Meer zien? Koop dan snel de nieuwe Oh of kijk op thenakedsundayproject.tumblr.com 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.