Upcoming: De half-night-stand

0f496db9850f47eaf9770f61b335b4d5
Er is (volgens The Huffington Post, maar we weten zeker dat het vroeger ook al gedaan werd) een nieuwe sextrend in town… de half-night-stand, een verkorte versie van de one-night-stand om een ongemakkelijke morning-after te voorkomen. In plaats van de volgende ochtend awkward wakker te worden in het bed van je one-nighter, vertrek je midden in de nacht direct na de daad terug naar je eigen bedje… 
Forget the Walk of Shame!

Als het puur gaat om de sex, waarom zou je dan blijven slapen? Het is gewoon makkelijker om naar huis te gaan, zodat je heerlijk in je eigen bed wakker kunt worden en de dag weer fris kunt beginnen. Zegt seksuoloog Celeste Hirschman op Huffington Post.

Volgens Tammy Nelson, een psycholoog en auteur van The New Monogamie, is de half-night stand trend een nieuwe tijd van seksuele vrijheid voor vrouwen. Het is moeilijk te zeggen waarom vrouwen van half-night-stands een gewoonte maken, Waarschijnlijk heeft de app Tinder er veel mee te maken. We leven in een swipe cultuur waarbij weggaan en door naar de volgende heel normaal is. De app is de go-to voor casual seks. Een gevolg daarvan is dat steeds meer vrouwen vertrekken na een half-night-stand. Maar in plaats van te vertrekken, omdat ze hebben gekregen waar ze voor kwamen, zoals mannen met een orgasme, vertrekken zij juist omdat ze het níet kregen. Daarnaast is voor veel vrouwen het willen slapen in hun eigen bed een belangrijke reden waarom ze de one-nighter eerder verlaten. Andere redenen zijn ook dat man irritant of een creep was én om de veroordelende blik van huisgenoten als ze pas in de ochtend thuiskwamen.

Uit een onderzoek naar seksgewoonte van millennials blijkt dat vrouwen meer voldoening halen uit seks met een partner dan met een random jongen. Dit omdat ze zich minder comfortabel voelen bij een vreemde en het vaak niet leidt tot een relatie. Ook het gebrek aan communicatie kan daarvoor een reden zijn.

Feit blijft dat vrouwen om dezelfde reden seks hebben als mannen: ze willen een spannende avond. Maar als de sex niet is als zoals gehoopt, gaan ze er niet een hele avond voor opgeven…

Beeld: Pinterest

No Comments Yet

Comments are closed