Vaginale droogheid? Creëer natuurlijke glijmiddel!

Vaginale droogheid

Seks kan heerlijk zijn, maar van tijd tot tijd heeft bijna elke vrouw wel eens pijn of irritaties tijdens het vrijen. Zo hebben veel vrouwen wel eens te maken (gehad) met vaginale droogheid. Dit gaat vaak gepaard met veel irritatie, een branderig gevoel en vervelende jeuk. Niet alleen erg frustrerend, maar ook een echte moodkiller

Deze vervelende pijn kan ontstaan door verschillende oorzaken. Denk bijvoorbeeld aan veel stress, ongezonde voeding, overgevoeligheid voor bepaalde condooms of een bepaald type glijmiddel, hormonale veranderingen, genitale infecties of te weinig voorspel. Maar wat de oorzaak dan ook is, pijn tijdens het vrijen is absoluut niet prettig.

Er zijn bepaalde dingen die kunnen bijdragen aan een comfortabel gevoel down under. En dus ook tijdens de seks. Zo is het vermijden van een droge vagina erg belangrijk om de PH-balans van je vagina op het juiste niveau te houden. Dit kan natuurlijk door middel van glijmiddel, maar volgens onderzoek kan het ook op een andere, misschien zelfs wel veel fijnere, manier.

Klinische professor en gynaecologe Mary Jane Minkin zegt dat je vaginale droogheid ook goed kunt voorkomen door je vibrator regelmatig te gebruiken. De trillingen zorgen er namelijk voor dat de bloedcirculatie binnen je vagina toeneemt. En dit zorgt er juist weer voor dat je vagina veel vocht produceert. Dankzij je speeltje maakt je vagina als het ware haar eigen, natuurlijke glijmiddel aan.

We kunnen dus eigenlijk stellen dat het gebruiken van een vibrator een goede (en fijne) manier is om de natuur een handje te helpen. Een extra goede reden om je nachtkastje vanavond open te trekken en je batterijen goed op te laden, niet waar? Over twee vliegen in één klap slaan gesproken…

Leestip: Lang droogstaan? dit is het effect… 

Bronnen: Her.ie. 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.