Zo voorkom je een vaginale schimmelinfectie (Candida)

schimmelinfectie

Candida, een vervelende infectie die in de volksmond beter bekend is als “de vaginale schimmelinfectie”. Vrouwen die hier ervaring mee hebben gehad weten hoe vervelend de nare jeuk, het branderige gevoel, de dikke en vaak geurende afscheiding en de pijnlijke, gezwollen schaamlippen je hele gemoedstoestand kunnen veranderen. Maar als je dít voortaan doet na de seks, verminder je de kans op zo’n vervelende infectie…

In je vagina wordt melkzuur aangemaakt, waardoor de huid rondom je vagina zuurder is dan op andere lichaamsdelen. Deze zuurgraad beschermt je tegen invloeden van buitenaf. Zodra je zuurgraad verstoord raakt kun je vervelende infecties oplopen. De meest bekende en tevens meest voorkomende is, juist ja… de Candida-infectie. Natuurlijk bestaan er diverse crèmes, vaginale tabletten en medicijnen om deze nare infectie te behandelen. Maar is voorkomen niet veel beter dan genezen?

De koelkast scene is niet voor niets aardig populair onder romantische films. Iedereen kan wel een stevige bite gebruiken na een vrijpartij, toch? De koelkast is een echte walhalla na de seks! Maar heb je wel eens nagedacht over wát je op dat moment eet? Uit onderzoek is namelijk gebleken dat er bepaalde voedingsmiddelen bestaan die jouw vagina herstellen na de seks. En dus de kans op een schimmelinfectie enorm verminderen.

Voedingsmiddelen met een probiotische werking helpen een handje bij het herstellen van de goede bacteriën in je lichaam. En dus ook de bacteriën binnen je vagina. Het is algemeen bekend dat yoghurt veel probiotica bevat. Maar al lijkt dit de meest logische keuze, Japanse misosoep, het Koreaanse gerecht kimchi en het exotische drankje kombucha zijn ook wondermiddeltjes om de pH-waarde van je vagina in balans te houden. Een exclusief driegangenmenu, speciaal voor na de daad. Een bakje yoghurt toe kan natuurlijk nooit kwaad! In ieder geval genoeg redenen om je koelkast flink op te vullen.

Bronnen: Her.ie 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.