Do’s en dont’s na de seks

na seks

De koelkast leegeten, knuffelen of een peuk opsteken: een ieder geniet een andere crave na een stevige vrijpartij. Maar je vagina is het meest kwetsbaar na de seks. Je schaamlippen zijn vaak nog opgezwollen door de wrijving. Juist wanneer dit het geval is loop je een grote kans op een infectie. Als je je lady parts in goede conditie wil houden, houd dan rekening met de volgende punten!

Bijzondere, mooie lingerie zorgt ervoor dat jij je zeker voelt en het mannelijk oog wil uiteraard ook wat. Daarom is het een echte must om jezelf af en toe in een sexy setje te hijsen. Echter bevat kanten of andere verleidelijke lingerie vaak synthetische stof. Deze stof ademt niet, waardoor het downstairs erg broeierig kan worden. Je vagina is na een vrijpartij nog warm en vochtig, waardoor de kans op een schimmelinfectie erg groot is. Je kunt het beste naakt slapen om alles te laten luchten. Moet je de deur nog uit? Trek dan een katoenen slip aan!

Was het een hevige sessie? Een heet bad klinkt dan als muziek in de oren. Maar skip dit romantische idee maar. Zo fijn is baden na de seks namelijk niet. Omdat je vagina na de seks nog gezwollen is, is de opening vrij. Wanneer je (samen) in bad gaat ben je extra vatbaar voor eventuele bacteriën. Eventjes afspoelen kan echter altijd! Maar laat (vaginale) zeep achterwege. Je vagina is een zelfreinigend orgaan. Zeep zorgt voor irritatie, droogheid en andere nare kwaaltjes.

Wat je wel moet doen? Plassen! Ook tijdens de daad zelf kunnen bacteriën door de penis naar achter in je blaas worden geduwd. Als deze bacteriën daar blijven zitten, is de kans groot dat je kort erna met een blaasontsteking rondloopt. Je hoeft na het hoogtepunt niet meteen naar het toilet te sprinten… Maar zorg dat je binnen een uurtje even een bezoekje aan de wc brengt. Wanneer jij je plasje hebt gepleegd gebruik dan normaal toiletpapier. Vochtige varianten bevatten kwetsbare stofjes die vaginale ontstekingen kunnen veroorzaken.

Zo… En nu is het uitrusten geblazen! Of gaan jullie voor ronde 2?

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.