Feit of fabel: Size doesn’t matter

size does matter

Zijn mannen met een grote penis aantrekkelijker? “Size doesn’t matter” wordt er vaak gezegd, maar is dit ook echt zo? Of is het door vrouwen bedacht om mannen gerust te stellen…

Verschillende universiteiten hebben onderzoek uitgevoerd naar de mate waarin de aantrekkelijkheid van een man samenhangt met de grootte van de penis. Tijdens het onderzoek lieten de wetenschappers 105 verschillende vrouwen rond de 26 jaar, met de computer gemaakte levensgrote mannenlichamen zien. De lichamen verschilden in lichaamsbouw, totale lengte én natuurlijk in penislengte.

The bigger the better
En wat blijkt? Vrouwen die zeggen dat het belangrijker is wat je ermee kunt doen, zeggen dat waarschijnlijk om hun man te pleasen. Het onderzoekt toont namelijk aan dat de lengte van de penis invloed heeft op de aantrekkelijkheid van de man. Maar dat is niet het enige waar de vrouwen naar kijken. De totale lengte van de man is ook belangrijk.  The bigger the better geldt dus ook voor het totaalplaatje. Dit is natuurlijk niet voor elke man het geval. Een penis moet aansluiten bij het figuur van een man. Is hij wat kleiner en steviger, dan maakt een lange penis hem niet aantrekkelijker. De vrouwen in dit onderzoek hadden maar enkele seconden nodig om de mannen te beoordelen. Hieruit blijkt dat de vrouwen zich niet op een lichaamsdeel focussen maar meer op het totaal.

Conclusie
De lichaamsvorm van de man is voor vrouwen dus net zo belangrijk als de penislengte. Oftewel, Size matters!
Maar: een goed lichaam is belangrijker!

Beeld: Pinterest
Bron: Onderzoek Pnas

No Comments Yet

Comments are closed