Het mannelijk orgasme: het verschil

Klaarkomen is als het ware een ontlading van seksuele spanning. De fases die hier aan vooraf gaan zijn voor mannen en vrouwen in feite gelijk. Het begint met lust, waarna je met een beetje geluk terecht komt in de opwindingsfase.

Het verschil? De penis wordt stijf en de vagina wordt nat. Maar de hartslag gaat zowel bij mannen als vrouwen flink omhoog. De bloedtoevoer in de geslachtsorganen neemt flink toe. En de zenuwuiteinden door het hele lichaam sturen signalen naar het genotscentrum in de hersenen. Als er sprake is van voldoende prikkels laat het lichaam uiteindelijk alle opgebouwde spanning los en bereik je een hoogtepunt.

Zoals eerder genoemd: uit opwinding vormt de penis zich bij mannen in een erectie. De zwellichamen binnen de penis vullen zich met bloed. Tegelijkertijd wordt er minder bloed afgevoerd door de bloedvaten. Het gevolg is dat de penis groot en hard wordt. De voorhuid trekt een stukje naar achteren, waardoor de eikel bloot komt te liggen. Hoe meer deze gestimuleerd wordt, hoe meer prikkels er vrijkomen en hoe meer opgewonden de man raakt. Aangezien de eikel tijdens de penetratie voortdurend gestimuleerd wordt, is het voor mannen veel makkelijker om snel(ler) tot een hoogtepunt te komen dan voor vrouwen.

Voor een man daadwerkelijk tot zijn hoogtepunt komt verzamelt zijn lichaam sperma in de urinebuis. Zodra hij klaarkomt komt het sperma als het ware in kleine golfjes naar buiten. Tijdens het klaarkomen spannen zijn anus, penis- en prostaatklier spieren zich aan. Dit leidt tot een hevige, intense ontlading. Deze ontlading duurt gemiddeld 3 tot 10 seconden, wat veel minder lang is dan de gemiddelde duur van een vrouwelijk orgasme. Veel mannen hebben na hun climax flink wat tijd nodig om te herstellen, wat het onmogelijk maakt om gelijk opnieuw klaar te komen.

Vrouwen herstellen zich stukken sneller, waardoor wij vaak geneigd zijn meer te ondernemen na de daad. Mannen hebben daarentegen hun hersteltijd juist hard nodig en zijn daarom vaak moe en voldaan na het liefdesspel. Dus zodra hij zich de eerstvolgende keer meteen omdraait en begint te snurken… Neem hem dan niets kwalijk. Maak hem gewoon een uurtje later wakker, knipoog!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.