Seks tijdens je zwangerschap

Seks tijdens zwangerschap

Ziek, zwak, misselijk en vermoeid: dit is hoe de meeste vrouwen zich in het eerste trimester van hun zwangerschap voelen. Om nog maar te zwijgen over de schommelende hormonen. Zin in seks? Dat komt later wel!

Na de vierde maand van je zwangerschap neemt de seks namelijk vaak weer toe. Dit komt doordat het weefsel in en rondom je vagina beter doorbloed raakt door hormonale veranderingen. Maar wat nu? Allereerst: seks tijdens je zwangerschap kan geen kwaad. Je baby zit namelijk goed verpakt tussen jouw vliezen, vruchtwater en een slijmprop. Jouw baby is dus goed beschermd in de baarmoeder en heeft tijdens de daad nergens last van. Ook zit er een soort bocht in je schede, waardoor de penis niet in de buurt van je baarmoedermond komt.

Angst zaaien is dus nergens voor nodig, het is juist gezond om tijdens je draagtijd regelmatig te vrijen. Seksuele inspanning versterkt je bekkenbodemspieren en dit maakt de bevalling gemakkelijker. Daarnaast trekt je baarmoeder goed samen zodra je klaarkomt, waardoor de conditie van je baarmoeder intact blijft. Tot slot verlaagt de kans op een hoge bloeddruk en krijgt je immuunsysteem een boost.

Natuurlijk zal je seksleven een andere wending krijgen door je babybump. Het is even zoeken naar fijne houdingen, waarbij geen druk wordt uitgeoefend op de buik. Onthoud dat seks meer is dan alleen penetratie. Er zijn volop manieren om van elkaar te genieten. 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.