Seksdromen en hun betekenis

Seksdromen

Seksdromen zijn over het algemeen heel simpel te verklaren. Het is je onderbewustzijn die aangeeft dat je te lang droogstaat, je onderdrukte seksuele verlangens aan het licht brengt of je fysieke en mentale behoefte aan liefde aantoont. Dit zijn de meest voorkomende seksdromen en hun betekenis.

Een veelvoorkomende droom onder vrouwen is seks met een onbekend persoon. Dit verwijst er voornamelijk naar dat je iets mist in je leven. Wanneer de onbekende persoon in kwestie bijvoorbeeld veel aandacht besteedt aan voorspel, kan het zijn dat je dit in je huidige seksleven mist. Ook kan het er op wijzen dat je wel wat meer spontaniteit in je leven kunt gebruiken.

Als je hetero bent en nachts toch fantaseert over seks met een vrouw, hoeft dit niet te betekenen dat je stiekem ook homo of biseksueel bent. Je kunt wel nieuwsgierig zijn naar hoe het zou zijn tussen de lakens met iemand van hetzelfde geslacht. Maar het accent ligt vooral op zelfacceptatie en liefde voor jezelf. Je onderbewustzijn vertelt je dat je meer in contact moet komen met je vrouwelijke ik.

Seks met je ex is een no go. Toch dromen veel vrouwen hierover. Dit kan duiden op terughoudendheid of bindingsangst voor een nieuwe relatie. Deze droom zegt in feite dat je het eng vindt om jezelf bloot te geven aan een nieuwe partner.

Dromen over een affaire kunnen erop wijzen dat je spanning mist in je (seks)leven. Voor de single dames onder ons: gooi je remmen eens wat vaker los. Als je droomt over een affaire terwijl je een relatie hebt, kun je je heel schuldig voelen na zo’n droom. Dit is echter nergens voor nodig, het betekent namelijk niet dat je ook daadwerkelijk naar iemand anders verlangt. Het kan wel betekenen dat iets je dwars zit in je relatie. Met name ontevredenheid met betrekking tot de slaapkameravontuurtjes. Praat erover met je partner! En sta ten alle tijden open voor je onderbewustzijn…

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.