TO DO: wat je altijd zou moeten doen na de sex

todo-nadesex

En een bezoekje aan het toilet is nog maar het topje van de ijsberg… Wist je ook dat je je sexy ondergoed beter kunt skippen en dat je de zeep moet vermijden? Gynaecologen geven tips om down under alles zo gezond mogelijk te houden.

It’s fresh, fresh!
Je handen en geslachtsdeel wassen na de sex kan zeker geen kwaad. “Bacteriën uit lichaamsvocht in combinatie met bijvoorbeeld glijmiddel verspreiden zich van je vingers naar je mond en geslachtsdelen tijdens het vrijen. Dat vergroot de kans op de ontwikkeling van een schimmel of bacteriële infectie,” legt gynaecologe Sherry Ross uit. Gebruik een washandje met warm water en vermijd absoluut zeepjes en badschuim.

Kokosbadje
Zin in een lekker warm bad na de sex? Voeg dan eens wat kokosolie toe aan het warme water. Niet alleen je lichaam wordt zo gehydrateerd, het verzacht ook de huid van je gevoelige plekjes die na een vrijpartij geïrriteerd kunnen zijn. Én het verkleint de kans op infectie of meer irritatie.

Skip je ondergoed
Mocht je ondergoed van katoen zijn is dat oké, want dit ademt, maar nylon of polyester is een echte no-go. Na de sex is je huid namelijk warm en vochtig door de transpiratie. Synthetisch ondergoed vangt het vocht op en daardoor kun je een infectie krijgen. Een beetje luchtcirculatie kan geen kwaad, aldus de gynaecologen. Het beste is dus om naakt te gaan slapen, dat vindt je lover vast niet erg. Nog niet van plan om te gaan slapen? Kies dan voor katoenen ondergoed en een losse pyjamabroek. Vermijd strakke broeken en nylon ondergoed, die vocht kunnen vasthouden en zo makkelijker bacteriën kunnen laten groeien.

Een watertje, alsjeblieft. 
“Net als na het sporten, kan het dat je opnieuw gehydrateerd moet raken na de sex,” zegt gynaecologe Nicole Scott. Het kan zeker geen kwaad om 1 à 2 glaasjes water te drinken om opnieuw te hydrateren.

Hungry
Honger na de sex? Dan is een yoghurtje een goede keuze. “Deze voedingsmiddelen bevatten dezelfde goede bacteriën die je ook in de vagina terug vindt,” zegt Kelly Kasper, gynaecologe van Indiana University. Als je gefermenteerde voeding  eet na de sex, kan je de kans op een schimmelinfectie verkleinen door die goede bacteriën weer in je lijf te krijgen.

Beeld: Pinterest

No Comments Yet

Comments are closed