De verschillende soorten orgasmes

Net zoals er veel manieren zijn om seks te hebben, kun je ook op verschillende manier tot een hoogtepunt komen. En met verschillende manieren doelen we niet op diverse tactieken, maar op verschillende erogene zones.

Het clitoraal orgasme
Niet alleen het meest voor ‘de hand’ liggende, maar voor de meeste vrouwen ook het meest intense orgasme. En dat is niet vreemd gezien het feit dat er op je clitoris maar liefst 8.000 zenuwen samenkomen. Kortom: de clitoris is enorm gevoelig en veel vrouwen kunnen bevestigen dat stimulatie van deze spot leidt tot een spectaculair orgasme.

Het G-spot orgasme
De G-spot is als het ware de vrouwelijke prostaat en bevindt zich zo’n 5 centimeter diep in de schede. De spot aan als een ribbelig stukje en is sponsachtig weefsel in de vorm van een amandel. Deze erogene zone vult zich met vocht naarmate je opwinding stijgt. Het is dus van belang dat je al opgewonden bent vóór je de G-spot stimuleert. Je kunt je G-spot het beste verwennen door met twee vingers een ‘kom hier’ beweging na te bootsen. Er bestaan ook speciale vibrators om de G-spot te pleasen. Een G-spot-orgasme zorgt voor een langdurige extase en kan gepaard gaan met squirten.

Het anaal orgasme
Het is voor velen een barrière, maar als je jezelf helemaal laat gaan kun je ook klaarkomen via anale seks. Je anus bevat enorm veel zenuwuiteinden die op diverse manieren geprikkeld kunnen worden. Bovendien liggen de inwendige zwellichamen van je clitoris ook bij je anus. Zorg wel voor een flinke dosis glijmiddel. Je anus bevochtigt zichzelf namelijk niet zoals je vagina dat doet. Om pijnlijke wrijvingen te voorkomen en het inbrengen te vergemakkelijken is het van belang dat je glijmiddel gebruikt. Let wel op met glijmiddelen op siliconen basis. Sommige anale seksspeeltjes kunnen namelijk niet tegen dit middel. Laat je goed adviseren in de seksshop of lees je online in. Nog een gouden tip: je clitoris stimuleren in een vroeg stadium helpt je te ontspannen en je over te geven aan het gevoel.

Meer erogene zones die je tot een spectaculair hoogtepunt brengen worden toegelicht in het tastbare Oh Magazine nummer 9.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.